Ontdek de Yarnsea blog!

Blijf leren én plezier hebben met haakpatronen


2022-05-02 10:04:54

Ebrine - inspiratie

Soms zijn er van die periodes waarin ik met verschillende projectjes tegelijk bezig ben.

Herkennen jullie dat?

Dan is het ene project nog niet af en zie ik al iets nieuws langskomen wat ik heel graag zou willen haken.


2022-03-21 09:00:47

Eline - Kleurgebruik in je haakwerk

Zijn dat heldere kleuren of zijn ze wat gedempt? Zijn ze licht of donker? Ik heb altijd al een fascinatie voor kleur gehad en vind het leuk om te zien dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft. Zelf vind ik het heerlijk om te spelen met kleur, en verschillende combinaties te maken en uit te proberen. Je kunt er zoveel kanten mee op. Voor een haakwerkje, maar ook met kleding en in je interieur.


2022-02-15 16:15:02

Eline - haaktips

Misschien ken je het wel. Je wil wel iets haken of ontwerpen, maar je hebt geen idee wat. Of alles wat je bedenkt gaat niet zoals je wilt. Je bent gefrustreerd, want anderen maken zulke leuke dingen en lijken altijd maar inspiratie te hebben. Ho stop! Ik herken het helemaal hoor. Ik heb een periode gehad dat ik totaal geen inspiratie had en geen zin had om creatief bezig te zijn. 


2022-01-18 11:35:05

Ebrine - een nieuw creatief jaar

Allereerst wens ik jullie alle goeds voor 2022. Dat het maar een mooi en creatief jaar mag worden. Ik was even vergeten hoe bewerkelijk een pup ook alweer is. Naast mijn werk en de opvoeding van Bram blijft er niet veel tijd over om te haken. Maar er zullen zeker nog nieuwe patronen volgen, alleen ligt het ontwerp tempo voorlopig wat lager.


2022-01-07 14:40:01

Eline - het eindresultaat

Allereerst wil ik je een mooi,gezond en creatief 2022 toewensen!

De afgelopen weken ben ik verder gegaan met de omslagdoek en hij is af! Het heeft een retro uitstraling gekregen en door de afwisseling van bolletjes en hokjes geeft het een leuk effect. De achterkant ziet er ook nog wel mooi uit vind ik. Ik ben blij met het eindresultaat! Hoe vind jij hem geworden?


2021-12-15 09:40:01

Ebrine - Verschillende ontwerpen

Zoals ik al in mijn vorige blog schreef, ben ik sinds begin dit jaar gestart met het ontwerpen van amigurumi. Mijn eerste ontwerp was pinguïn Floortje. Na het ontwerpen van de pinguïn kreeg ik de smaak te pakken en heb ik eendje Charlie ontworpen. Na Charlie wilde ik toch verder gaan met ontwerpen. In mijn vorige blog schreef ik dat ik bezig was met een nieuw ontwerp. Dit is inmiddels klaar.


2021-12-03 11:41:52

Eline - Mijn nieuwste ontwerp

De afgelopen weken ben ik aan de slag gegaan met de omslagdoek, mijn nieuwste ontwerp. Toen ik de vorige blog schreef, dacht ik dat ik de omslagdoek nu wel zo'n beetje af zou hebben. Maar ik ben ook nog met andere projecten bezig geweest, daarom ging het niet zo snel met de omslagdoek als gedacht. Ik hoop binnenkort een begin te maken met het uitwerken van het patroon. Yarnsea heeft de pattern creator ontwikkeld, hiermee kan je haakpatronen maken en uitwerken. Ik mag dit gaan testen en uitproberen, ik ben benieuwd.


2021-11-23 13:00:27

Maak kennis met Ebrine

Graag stel ik mijzelf voor. Ik ben Ebrine, en woon met man, 2 dochters en teckel Simon in Zoetermeer. Ik haak sinds eind 2016. Op aanraden van een collega, die ook haakte, ben ik eens via YouTube filmpjes gaan bekijken. Ik had nog nooit gehaakt, dus vond het best een dingetje.


2021-11-02 10:15:39

Eline - Nieuw ontwerp

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de leuke reacties op het Retro Squares Cushion. Ondertussen ben ik begonnen aan een nieuw ontwerp. Ik had al ideetjes voor een omslagdoek en voor een wandhanger. In een poll in mijn stories vroeg ik jullie: waar zal ik voor gaan? De meeste stemmen gingen naar de omslagdoek. Dat past natuurlijk goed bij de herfst en de koudere dagen die eraan komen, dus ik heb iets heel leuks bedacht. Al zeg ik het zelf.


2021-10-04 13:45:03

Eline - Het eindresultaat

Ben je ook zo benieuwd naar het eindresultaat van het kussen? Ik was zelf heel benieuwd of het idee wat ik had ook echt ging lukken. En of het eruit zou komen te zien zoals ik het had bedacht. Misschien heb je de foto('s) al voorbij zien komen? Ik ben er in ieder geval super blij mee!


2021-09-02 08:49:19

Eline - Het idee uitwerken

Na het maken van de schetsen en het garen kiezen, was ik benieuwd hoe mijn idee er in het echt uit zou komen te zien. In je hoofd én op papier kan je het natuurlijk wel heel leuk bedenken, maar komt het er dan ook zo uit te zien als je gaat haken?


2021-08-02 09:27:09

Eline - Haakinspiratie opdoen

Een nieuw ontwerp bedenken en maken, heel leuk maar waar begin je dan?! In deze blog neemt Eline je mee in haar creatieve proces rondom het bedenken van een haakpatroon. Lees snel verder om erachter te komen aan welk patroon Eline de komende tijd gaat werken en met welke techniek zij aan de slag gaat. 


2021-07-05 12:05:11

Maak kennis met Eline

Wat leuk! In deze blog kan je kennismaken met Eline (@allerleimooisvaneline). Vanaf nu volgen wij Eline tijdens haar proces in het ontwikkelen van haakpatronen, hiermee hoopt zij uiteindelijk haakontwerpster te worden. Een interessant en leerzaam precies om te volgen, we kijken hier onwijs naar uit. Misschien kunnen wij hiermee nog wel meer haaksters inspireren om patronen te gaan ontwerpen? Lees snel verder om meer te weten te komen over Eline. 


2021-04-15 13:27:37

Yarnsea is online!

Wat een avontuur! De afgelopen weken hebben wij hard gewerkt aan onze website om alles in goede banen te leiden. We hebben enorm genoten van het live zetten ondanks dat er een aantal dingen mis gingen. We hebben de enorme enthousiasme gezien van de volgers van Juf Sas en hoe zij omgingen met onze website. Deze blog hebben we dan ook gemaakt om onszelf te introduceren, onze visie te delen en te laten zien welk pad we graag met jullie willen bewandelen. Klik op de foto en lees onze hele verhaal.